Bevoegdheidsgebieden in Weser-Ems

Visie

Weser-Ems heeft een toekomstvisie uitgewerkt om haar positie als streek van de energetische revolutie te consolideren. Deze visie baseert zich hierbij op een uitstekend netwerk van actoren, technologie en onderzoeksinfrastructuren:

“Excellentie door middel van netwerken in de energie-regio Weser-Ems! Met intelligente actoren, technologieën en infrastructuren naar de toekomst van de energievoorziening.”

De regio Weser-Ems biedt een uitstekend uitgangspunt voor de ommekeer in het nationale energiebeleid en heeft het potentieel om zich te ontwikkelen tot een ​​modelregio in het kader van het energiebeleid, ook op Europees niveau.

Voor de toepassing van de netwerkstrategie slagen de regionale actoren erin, de “energieomvormers” uit het bedrijfsleven, de wetenschap, de overheid, het onderwijssysteem en de bevolking samen te brengen, strategische allianties uit te breiden en duurzame structuren vast te stellen voor het kennisnetwerk. Zo combineert en verbindt de regio actoren, technologie- en onderzoeksinfrastructuren, die de energierevolutie naar een volkomen succes zullen leiden.